Kréta DKT Órarend
Kréta DKT Üzenőfal
Kréta DKT Órai feladatok
Kréta DKT Házi feladat
Kréta DKT Digitális óra telefonon
Kréta DKT Digitális óra számítógépen
Kréta DKT Tanulói felület bemutatása
Tisztelt Szülők!
 
A tegnapi 111/2021. (III.6.) kormányrendelet szerint az általános iskolákban elrendelt digitális munkarend időtartama alatt a szülő/gondviselő INDOKOLT KÉRELMÉRE az intézményvezető gondoskodik a tanuló napközbeni felügyeletének megszervezéséről. Intézményi felügyeletet az alábbi űrlap kitöltésével tudnak igényelni.
Az intézménybe a szülő által aláírt egészségügyi nyilatkozattal léphetnek be a tanulók 2021. 03.08-tól. A nyilatkozat az alábbi jelentkezési űrlap utolsó pontjában letölthető (vagy az iskolában reggel kitöltendő).
 
Tisztelettel:
Maárné Harcsa Szilvia
intézményvezető
 

Intézményi felügyelet igénylése a digitális munkarend idejére

 

 

Tisztelt Szülők!     

 

            A tegnapi országos szintű korlátozások következtében március 8-tól digitális munkarendre tér át intézményünk. A tervezett első  jelenléti oktatási munkanap április 7. szerda lesz.

Ezen időszak alatt az intézmény nyitva lesz, vezetői ügyeletet fogunk tartani, de „a digitális munkarend időszakában a kontaktusszám minél jelentősebb csökkenése érdekében GYERMEKFELÜGYELET NEM KERÜL MEGSZERVEZÉSRE”! (Prof. Dr Kásler Miklós EMMI miniszter levele alapján)

Azon tanulóink, akik március 5-én, pénteken (17.00 óráig) nem tudták hazavinni felszerelésüket, hétfőn, március 8-án 15.00 óráig átvehetik az iskolában, Viszolai Norbert pedagógiai asszisztens keressék.

Az iskolai feladatok idén a Kréta rendszer Digitális Kollaborációs terén, röviden a DKT rendszeren keresztül lesznek elérhetőek.

A tavalyi tanévben nem ezt a rendszert használtuk, így számunkra is új kihívás lesz a modul használata. Őszintén bízom abban, hogy a rendszer „bírni fogja” az országos terhelést. Pedagógusként (én szülőként is) látni fogjuk, ha a rendszer nem működik, azonnal jelezni fogjuk az üzemeltetőnek a problémát, ez miatt hátrány nem fogja hátrány érni a tanulókat.

Tanulóink már találkoztak a DKT rendszerrel, de tudjuk, hogy az alsó tagozaton szükséges a szülő segítő támogatása a használathoz.

A DKT felület tanulói használatához be kell lépni az intézményi Kréta rendszerbe Az iskola honlapján megtalálható) TANULÓI BELÉPÉSI ADATOKKAL:

Felhasználónév: a tanuló 11 számjegyű oktatási azonosítója (a G01 végződés nélkül!)

Jelszó: a tanuló születési dátuma középső kötőjellel elválasztva (pl.: 2009-05-09)

A tanulói felület használatához itt érhetnek el egy rövid tájékoztató videót:

https://www.youtube.com/watch?v=A0QRH786koA

Felhívom figyelmüket, hogy a DKT modulon keresztül gyermekének határidős „visszaküldendő” feladatai lesznek, kérem kísérje figyelemmel, hogy gyermeke eleget tegyen ezen kötelezettségének.

A DKT rendszeren kívül a pedagógusok online tanórák megtartására használhatják a Google MEET alkalmazást. Online órák megtartására kizárólag az adott tanóra órarendben elhelyezett időpontjában van lehetősége a pedagógusnak! Ha online órát hirdet meg a pedagógus, a tanulónak kötelessége online csatlakozni a tanórához! A pedagógus joga eldönteni, hogy tart-e online órát vagy sem.

A Google MEET alkalmazásáról itt találnak egy bővebb tájékoztatót:

https://hasznosit.blog.hu/2020/03/20/google_meet_hasznalat

 

Tisztelt Első osztályos Szülők!

            Tudom, nagy változást hoz az életükben a digitális munkarend. Bár nem első osztályos gyermekkel, de tavaly szülőként is volt alkalmam megtapasztalni ezt a helyzetet. Nem volt könnyű.

Biztosan lesznek kezdeti nehézségek, hiszen ez egy teljesen új helyzet, de igyekszünk segíteni megoldani őket.

Az intézmény nem zár be, az iskolavezetés ügyeletet tart, ha jelzik a problémát segítünk megoldani, keressenek bátran!

Külön kérem Önöket, hogy kizárólag a Kréta rendszer DKT modulját használják a feladatok visszaküldésére! A pedagógus csak ezen a felületen tudja kezelheti azokat, és itt minden visszakereshető. Ezen időszak alatt figyeljék az osztályfőnökök jelzéseit, információit, az iskola hivatalos online felületeit (iskola honlapja, Facebook oldal, Kréta rendszer).

A tanulóinknak – beleértve az első évfolyamosokat is – a digitális munkarend alatt is értékeléseket kell adnunk, tehát a visszaküldendő feladatok (nem mindegyik lesz az) között lesz olyan, amit a pedagógus értékelni fog, és az értékelés bekerül a naplóba. Ez minden tantárgyra vonatkozik, a készségtantárgyakra is! Tavaly sem kaptunk értékelési felmentést egyik tantárgyból sem. Kérem, ügyeljenek a beküldendő feladatok határidejére!

                                                                                       
Tisztelt Szülők!

            Ugyan van némi tapasztalatunk a digitális munkrend menetéről, de tavaly nem ezt a rendszert használtuk. Bízom a Kréta rendszer DKT moduljának stabil működésében. 

Intézményvezetőként ma késő délután számítok fenntartói részletes tájékoztatásra, ha Önöket érintő új információim lesznek, tájékoztatni fogom Önöket, kérem kísérjék fokozott figyelemmel online információs felületeinket!

 

Köszönöm együttműködésüket, kitartást és jó egészséget kívánok Mindannyiuknak!

 

Kelt: Esztergom, 2021. március 5.

                                                           Tisztelettel:

 

                                                                               Maárné Harcsa Szilvia

                                                                                    intézményvezető