TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség veszélyhelyzetre tekintettel van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellettEz a következőképpen alakul iskolánkban:

Az alábbi linken található űrlap kitöltésével tudnak személyes időpontot foglalni, illetve 2021. április 7-től naponta 9.00-14.00 óra között telefonon (33-523-130) is tudunk időpontot adni.

Időpontfoglalás személyes beiratkozáshoz

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, az Esztergomi Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Beiskolázás_Önkormányzat_2021

Legújabb videónkat az iskolába készülő nagycsoportos óvodások figyelmébe ajánljuk. Bízunk benne, hogy Gerda néni és Vera néni választ ad az Őket foglalkoztató valamennyi kérdésre.

Kedves Szülők!

KEDVES  ISKOLÁBA  LÉPŐ  ÓVODÁS!

 REMÉLJÜK, HAMAROSAN ISKOLÁNK DIÁKJAINAK SORAIBAN ÜDVÖZÖLHETÜNK TÉGED!

Tisztelettel:
Maárné Harcsa Szilvia
intézményvezető

Kedves Szülők!

Szeretettel ajánljuk beiskolázási programunk egy újabb – most interaktív – felületét figyelmükbe! Az ikonokra való kattintás után léphetnek be hozzánk virtuálisan, ismerhetik meg leendő elsős tanítóinkat, tudhatnak meg újabb információkat iskolánkról.

Kedves Gyerekek!

Találjátok meg a Nektek szánt meglepetés memória-játékot!

Tisztelettel:
Maárné Harcsa Szilvia
intézményvezető
Tisztelt Érdeklődők!

A járványhelyzetre tekintettel nem tudjuk elindítani személyes beiskolázási programunkat a 2021/2022-es tanévre.
Így digitális formában, az alábbi videóval szeretnénk Önöknek bemutatni intézményünket és leendő első osztályos tanítóinkat, Krausz Veronikát és Molnár-Szilva Gerdát.

Tisztelettel:
Maárné Harcsa Szilvia
intézményvezető